Síla myšlenky je neviditelná jako semeno, ze kterého vyroste obrovský strom. Je však příčinou viditelných změn v životě člověka. (L.N.Tolstoj)

Předejděte „zraněním“ sítě

Zveřejněno: 14. 08. 2014
Kategorie: Cisco

Síťová ochrana sehrává v životě firmy podstatnou roli. Dnes se většina zadání, materiálů a firemních řešení udržuje v elektronické podobě, a proto se možná i lidé více obávají ztráty důležitých dat z virtuálního prostředí než reálných, např. při fyzickém napadení. Kurz Cisco IPS vám může pomoci předejít „zraněním“ v síťové infrastruktuře.

Rychlý a precizní likvidátor hrozeb

Systém prevence průniků, označovaný jako IPS (Intrusion Prevention System), proaktivní zneškodňuje bezpečnostní problémy, které se objeví v síťovém provozu. Upozorní administrátora a zablokuje IP adresu odesílatele škodlivé informace. Tato zařízení jsou užitečná, protože ovládají sebeobranu proti nepřátelské komunikaci a díky spolupráci s jinými aspekty sítě dokážou podrobněji zanalyzovat problém a vyřešit ho. Pole možností je u nich více rozšířené jako u brány Firewall, která patří k základnímu bezpečnostnímu vybavení.

Naučte se chránit svá data

Lépe se vzdělat v oblasti bezpečnosti dat a systému než se snažit „záplatovat již vzniklé díry“. Záleží nám na vzdělávání, a proto ve spolupráci s partnerem Fast Lane poskytujeme 5-týdenní online kurz na prevenci před systémovými průniky Intrusion Prevention System v7.0 (IPS7) od Cisco. Anglický instruktor kurzu vás seznámí se základy terminologie, naučí vás, jak nainstalovat a udržovat Cisco IPS senzory, jak zvýšit efektivitu sítě, a tak budete schopni s pomocí Cisco IPS snížit riziko kybernetických hrozeb na minimum.

Jak Cisco IPS systémy pracují

Hackerské útoky se v porovnání s minulostí změnily, dnes jsou promyšlenější, organizovanější a precizněji. Ukrást data, identitu, výrobní postupy či zaspamovat není pro profesionální kybernetických zločinců žádný problém. Hackerská skupina umí odhalit programovou chybu dříve, než na ni přijde programátor. Rovněž se zaměřují na konstrukční chyby a neefektivní bezpečnostní ochrany počítačů, aby se vkradly do sítě a nenápadně si vzali, co potřebují. Samozřejmě, za účelem zisku či konkurenční výhody.

 

Systém IPS se dokáže naučit, jak vypadá správný provoz sítě. Pokud spatří odchýlení od běžné rutiny, umí na hrozbu adekvátně reagovat. Na druhé straně však nesmí omezovat běžnou datovou komunikaci.

Stručný přehled o kurzu Cisco IPS7

 

● vzdělávací partner: Fast Lane (náš zahraniční partner poskytující vzdělávání v oblasti IT a technologií)

● délka trvání: 5 dní (v době od 9.00 do17.00 hod.)

● způsob výuky: online

● jazyk: angličtina

● nejbližší termíny: 8. 9. 2014 – 12. 9. 2014

3. 11. 2014-7. 11. 2014

Co když mi termín nevyhovuje?

Ušijeme vám kurz na míru podle vašeho místa, termínu, obsahu a délky.

Viac o kurze na jeho stránce

IMPLEMENTING CISCO INTRUSION PREVENTION SYSTEM (IPS7)
NETWORKING, CISCO.

Nebo se přihlaste se na jiný kurz z Cisco:

CCNA –
CUCM1 –
CUCM2 –
ROUTE –
SWTCH –
ASA1 –
TSHOOT –
DCNX5K –
DCNX7K –
FIREWALL –
VPN –
IAUWS –
IPS7 –
MPLS –
DCNX1K –
IP6FD –
SECURE –