Síla myšlenky je neviditelná jako semeno, ze kterého vyroste obrovský strom. Je však příčinou viditelných změn v životě člověka. (L.N.Tolstoj)

Programování v PL/SQL jazyku v systému Oracle

Zveřejněno: 28. 08. 2014
Kategorie: Oracle

Kurzy o práci v databázových systémech Oracle na sebe navazují a jsou odstupňovány podle míry náročnosti. Jsou určeny nejen pro manažery IT oddělení, programátory, ale i správce databází, systémové analytiky a pracovníky technické podpory. Záleží na stupni znalostí, které se systémem Oracle máte.

Jazyk PL / SQL – jeho výhody a nevýhody

Je flexibilnější, protože na rozdíl od neprocedurálního jazyka SQL definuje i postup, jakým data získává. Aplikace programované v jazyce PL/SQL mají větší výkon a s daty se zachází přímo na serveru. Tento programovací jazyk navržený společností Oracle však není možné přenést na jiný databázový systém, aniž by se musela přepsat aplikační logika.

Pro koho jsou kurzy Oracle určeny?

Pokud uvažujete o zavedení databázového systému Oracle ve firmě, při rozhodování vám může pomoci úvodní kurz, který seznamuje s prací základního programovacího jazyka SQL i nástavbového jazyka SQL – PL/SQL, který je speciálně určen pro systém Oracle. Pokud vás zajímá detailnější fungování jazyka PL/SQL a praktické pochopení vytváření programových kódů na zpracování prvků, pak je pro vás kurz ORA5 – programování v PL/SQL přínosný.

Jaká je metodika a obsah kurzu programování v PL / SQL?

Tento kurz trvá tři dny, každý den probíhá v době od 9.00 do 17.00 hodin. Pochopíte vzájemnou interakci PL/SQL a funkce z klasického SQL, základy syntaxe PL / SQL, jak deklarovat proměnné a konstanty a jak získávat data z programovacího jazyka PL / SQL. Naučíte se vytvářet programové jednotky – uložené procedury, funkce, triggery apod.

Co se po absolvování kurzu pro vás změní?

Nebudete ovládat pouze teorii, ale prakticky a hlouběji nahlédnete do procedurálního rozšíření jazyka SQL pro Oracle.

Kurze ORA5 – programovanie v PL/SQL nájdete tu:

Další kurzy ORACLE

ORA0
ORA1
ORA1S
ORA2
ORA3
ORA4
ORA4S
ORA5
ORA6
ORA7
ORA8
Všechny školení databaz