Síla myšlenky je neviditelná jako semeno, ze kterého vyroste obrovský strom. Je však příčinou viditelných změn v životě člověka. (L.N.Tolstoj)

VMware Certified Advanced Professional 5 - Data Center Administration

Nový test na certifikaci VMware

Zveřejněno: 22. 05. 2014
Kategorie: Certifikace, VMware

Od 7. dubna probíhá nové zkoušení pro certifikát VMware Certified Advanced Professional 5 – Data Center Administration.

Společnost VMware spustila nové testování pro získání certifikátu VMware Certified Advanced Professional 5 – Data Center Administration ( VCAP5 – DCA ). Současný test kódem VDCA550) vychází z předchozího vSphere v5.5, ve kterém zkouška (kódem VDCA510) byla založena na vSphere v5.0.

Cílem vykonání zkoušky je získání VCAP6 – DCA certifikátu, který potvrdí vaše schopnosti a dovednosti v instalacích, konfiguracích a zpracovávání složitých dat ve virtuálním prostředí. Test se skládá z přibližně 23 studií lab aktivit a krátkého předzkouškového testu s 9 otázkami.

Jak to probíhá?

Studie lab aktivit sestávají z vícenásobných úloh, kde je každá ohodnocena samostatně. Výsledné číslo lab aktivit závisí na počtu aktivit pro splnění úkolu, a proto může být na každé zkoušce odlišné. Minimálně požadované skóre je 300. Hodnocení se pohybuje ve škále 100 – 500 bodů. Kandidáti mohou řešit úlohu různými způsoby, hodnotí se výsledek a ne cesta, jakou se k němu dostali.

Zkouška je dostupná v angličtině a na její absolvování máte 180 minut. Pokud váš rodný jazyk není anglický, dostanete 30 minut navíc. Ve srovnání s předchozím testem má kandidát méně studií, možnost získat body navíc za správné zodpovězené otázky a test probíhá kratší dobu. Dříve musel uchazeč splnit 26 úkolů a měl 210 minut na test.

V případě, že o daný certifikát máte zájem, vyplňte náš kontaktní formulář a přihlaste se na školení WMware, v rámci kterého vás připravíme na úspěšné absolvování testu.