Síla myšlenky je neviditelná jako semeno, ze kterého vyroste obrovský strom. Je však příčinou viditelných změn v životě člověka. (L.N.Tolstoj)

7 skvělých funkcí SQL serveru 2014

Zveřejněno: 14. 07. 2014
Kategorie: SQL Server

1. IN-Memory OLTP

S touto novou funkcí můžete výkon zvýšit až třicetkrát tím, že vám umožní přesunout jednotlivé tabulky do speciálních in-memory struktur. Pro tyto tabulky existují i ​​určitá omezení a zvláštní požadavky, takže to nemusí fungovat v každé situaci. Vyšší výkon můžete získat tím, že převede stávající uložené postupy do in-memory. Musíte se ale ujistit, že jsou vaše tabulky kompatibilní. Pak si tuto funkci zamilujete.

2. Zálohování do Azure

Existuje mnoho malých i velkých obchodů bez kvalifikovaných administrátorů. Stává se, že podnikatelé zjistí, že s jejich zálohami se nezachází tak, jak by se mělo. Managed Backup automaticky zálohuje databáze na základě určeného intervalu. Pokud systém zjistí, že byla data silně ovlivněná, vytvoří v Azure zálohu.

3. SQL Server datové soubory v Azure

Datové soubory v Azure jsou přesně takové, jak se zdají. Vaše databáze běží lokálně ve vašem datovém centru, zatímco soubory samy o sobě se nacházejí v Azure koši, což může nabídnout výhody pro DR a stahování. Závisí to i na velikosti databáze a její pracovní vytíženosti. Potenciální náklady na výkon mohou být při toku dat přes internet pro každou transakci příliš vysoké.

4. Aktualizováno columnstore indexy

Columnstore indexy v SQL Serveru 2014 přinesly obrovské zvýšení výkonu datového úložiště, ale s jedním háčkem: nemohou být aktualizovány. Nový SQL Server 2014 to umožňuje. Když potřebujete nahrát své tabulky, již není nutné odstranit a znovu vytvořit columnstore indexy. Tato novinka také znamená, že se můžete dívat na columnstore indexy pro určité OLTP aplikace, ale podmínkou je mít seskupený columnstore index v tabulce.

5. Resource Governor pro I/O

Disk I/O má obvykle nejvíce omezený zdroj databázového systému. Microsoftu se konečně podařilo dostat určitou kontrolu nad I/O. S pomocí Resource Governor pro I/O můžete nyní omezit i zatížení diskového systému pomocí MAX_IOPS_PER_VOLUME a kontrolovat fyzické IO operace pro daný resource pool.

6. Resource Governer I/O control

MIN_IOPS_PER_VOLUME vyhrazuje minimální počet I/O operací za sekundu, zatímco MAY_IOPS_PER_VOLUME poskytuje maximální počet. Toto maximum neomezuje počet I/O operací, které je možné provést, ale udržuje je od monopolizace disku.

7. Inkrementální statistiky

Aktualizace statistik na serveru SQL byly nadbytečné. Pokud jste chtěli aktualizovat nové položky, museli jste aktualizovat všechno. To znamená, že pro tabulku s 200 miliony řádky, která potřebovala například 40 milionů změn, jste museli aktualizovat všechny řádky.

Inkrementální statistiky v SQL Serveru 2014 umožňují aktualizovat pouze ty řádky, které potřebujete. To může mít vliv na výkon v některých konfiguracích.

Pokud jste se rozhodli proniknout do tajů SQL serverů, přijďte k nám a mi vás zaškolíme na kurzech věnovaných SQL serverem.

MS SQL

SQL1
SQL2
MSQL1
MSQL1S
MSQL2
MSQL3
MSQL4
MSQL5
MSQL6
MSQL7
MSQL8
MSQL9
MSQL10
MSQL11
MSQL12
MSQL13
MSQL14
MSQL15
MSQL16
MSQLS
MSQLSE
MSQL17
MSQL18
MSQL19
MSQL20
MSQL21
MSQL22
MSQL24
MSQL23
MSQL25
MSQL26
MSQL27
MSQL28