Síla myšlenky je neviditelná jako semeno, ze kterého vyroste obrovský strom. Je však příčinou viditelných změn v životě člověka. (L.N.Tolstoj)

Spouštíme blog

Zveřejněno: 19. 02. 2014 | Autor:
Kategorie: ICT Pro

Tuhle jsem hledal na netu význam zkratek, kterými se hemží kdejaký chat. Těch notoricky známých, jako btw, pls nebo lol, pochopitelně ne – zas úplná lama nejsem. Ale u gr8 (great) nebo rtfm (read the fucking manual) už jsem pochopitelně chvíli váhal. Největším oříškem pro mě zatím bylo wtf. Ale už to vím: WTF znamená What The Fuck? a do češtiny se to překládá jako: Co to sakra je? Prý. Mně to tedy popravdě přijde jako hodně volný překlad, ale budiž. Protože nelze zaručit, že tenhle blog se bude číst jen po desáté večer (ačkoli u ajťáků skoro jo), přidržíme se toho volného překladu: Co to sakra je?

What the fuck? říkali jste si možná, když jste na stránkách ICT Pro objevili náš blog. Další chytrolínská sajta, kde budou rozumbradové opisovat microsoftí helpy a tvářit se, že nám poskytují moudrost na úrovni třetího stupně zednářského zasvěcení? Naprosto to chápeme – podobné profesní blogy, podporu uživatelů nebo jinou formu pseudoedukativního marketingu dnes provozuje každý obchod s psími konzervami. Tak tohle nebude ten případ.

Tohle bude totiž ještě horší. Bude se to tu tlouct od zdi ke zdi. Na jedné straně extraodborné články pro administrátorskou a programátorskou komunitu a na druhé šílené fejetony pro ty, kteří se technologiemi především baví. Žádný střed. Zajímá Vás virtualizace? Nebo skripty pro dohled nad fotovoltaickými elektrárnami? Cisco technologie? Tady o nich najdete poučený text. Ale pokud si chcete přečíst lehký fejeton o tom, co je nového na staveništi za barákem, kde sídlí naše firma, nebo co na sebe si koupila naše asistentka, jste tu taky správně. Stokrát dobrý dort (ten, co splácali pejsek s kočičkou, pokud trochu kapírujete).

Trochu turecký bazar, co? Bleší trh. Tak ať. Třeba se to zrovna bude líbit. Třeba si k nám najdou cestu lidi z obou pólů ajťácké komunity. Přijďte to sem občas zkouknout. Těšíme se na Vás.